אבטחת מידע והגנת הפרטיות בתאגידים עסקיים

מזהה: 5790
מאמר חם

חברות רבות שמנהלות את העסקים שלהם באמצעות האינטרנט ושומרות על מאגרי נתונים שונים, הינן חשופות בין הייתר לסיכוני התקפות סייבר. אחד מהחששות הבולטים של העסקים והצרכנים הם כי הפרטים האישיים של לקוחות יחשפו בפני עברייני סייבר והדבר ינוצל נגד הלקוח ונגד העסק (Raghavan, Desai, & Rajkumar, 2017, p. 10). תאגיד לעיתים עשוי להימנע מגילוי נאות כלפי לקוחותיו על כך שנתוניו האישיים נפרצו וכעת חשופים לגורם נוסף. במצב זה הצרכן כלל לא יודע שנתוניו האישיים נפרצו וכעת גם הוא חשוף למקרי הונאה כמו שימוש בנתוני אשראי וחשיפת סיסמאות (Morgan, & Gordijn, 2020, p. 123; Skinner, 2019, pp. 241-243). החל משנת 2011 חברות הנסחרות בבורסה בארה"ב מחויבות על פי חוק לחשוף את בקרות הסייבר, הסיכונים והפגיעות שלהם. אולם בנקים ותאגידים ציבוריים רבים אינם ממהרים לחשוף את סיכוני הסייבר שלהם ואת העבודה כי הם היו קורבנות לסייבר, הן משום ההשלכות הכלכליות הפוטנציאליות, והן משום שהתקיפה עצמה לעיתים נותרת סודית מעיני הציבור. לצד זה החוק האמור תקף רק לגבי חברות ציבוריות בלבד ולא לארגונים פרטיים אחרים שאינם נסחרים בבורסה (Skinner, 2019, pp. 241-243). שאלת המחקר: באיזה אופן ראוי שתאגידים שעברו התקפת סייבר ינהגו כלפי דיווח הלקוחות שלהם?

בפרק הראשון בעבודה אסקור את מאפייני התופעה של אי-דיווח התקפות הסייבר, את הסיבות לאי-הדיווח וההשלכות לכך.

 

מבוא

1. מבט כללי על תופעת אי-דיווח התקפות סייבר

2. תחליפי מוסר

3. עקרונות מוסר

4. אי-דיווח התקפות סייבר – קווים לפתרון 

סיכום

מקורות

315.00 ₪
סוג עבודה:
סקירת ספרות
סוג מחקר:
עיוני
קורס:
מוסר ועסקים
תגיות:
מנהל עסקים כללי | מערכות מידע
שנת הגשה:
2020
מספר מילים:
5043
היקף עמודים:
12
מספר מקורות:
9
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.