מטרת העבודה היא להציג את משבר הדיור בישראל מכל היבטיו, לפרט את הסיבות שגרמו למשבר ולהשלכות שלו על החברה, ובפרט, על זוגות צעיאים ומשפחות עניות. הבחירה בנושא זה נובעת מרצון שלנו, כצעירים עדים למשבר עמוק זה, להבין טוב יותר את השינויים בחברה בישראל ובמגמות בענף הדיור:
מה הם הגורמים המובילים למחירים גבוהים מאוד של דירות מגורים, הן של דירות להשכרה והן של דירות למכירה (שאלת המחקר).
שאלה זאת אקטואלית מאוד לחלק גדול של החברה הישראלית. לפי סקר הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לשנת 2018, כמחצית מגילאי 18-34 בישראל גרים אצל ההורים (אריק מירובסקי, 24.02.2021).
משבר הדיור בישראל הוא סוגיה מתמשכת הנוגעת לכלל הציבור במדינת ישראל, סוגיה מדינית, חברתית ובעיקר כלכלית, סוגיה שעוררה סערות ציבוריות-תקשורתיות-פוליטיות רבות. כלכלנים מנתחים תהליכים בשוק הדיור ומשתתפים בהערכת אמצעים המיועדים לרכישה או שכירות דיור בר השגה. בישראל, כמו במדינות מפותחות אחרות, בית המשפחה הוא בד"כ, הנכס המשמעותי ביותר בתיק השקעות ונכסים של משפחה. ב- 10-12 השנים האחרונות אירעה העלייה החדה במחירי הדיור בישראל, יותר מאשר ב- 100% במחירים ריאליים. התהליך הזה יצר בעיה כלכלית-חברתית משמעותית המשפיעה על משפחות רבות במדינה. זה נכון במיוחד עבור משפחות צעירות עם הכנסה נמוכה עד בינונית ((Mugerman and Ofir, 2018.
במחירים נומינליים, מדד מחירי הדירות בעשור האחרון (2007-2017) עלה פי כ- 2.2 .
1. מבוא
2. סקירת ספרות
3. מקרה בוחן
4. האם ההנחות והממצאים בספרות מתאימות למקרה הבוחן
5. האם המסקנות בספרות מתאימות למקרה הבוחן
6. סיכום
ביבליוגרפיה