הכלכלה החופשית וחד מסוגיה העיקריים, הכלכלה השיתופית, הולכות ותופשות מקום מרכזי יותר ויותר בשוק העולמי. מגוון המוצרים והשירותים שניתן למצוא כיום ברשת הינו אינסופי בתחומי האוכל, הלנה, נסיעות, מכירת והחלפת והשכרת מוצרים ייעודיים שונים, השוואות מחירים כוללות ומקיפות כולל מעבר ישיר לאתרי הספקים. המגוון כולל השוואות מחירים, מבצעים שונים ויכולת נגישות למידע רב כולל ביקורות של צרכנים שהשתמשו במוצרים או שירותים אלו. הצריכה השיתופית מאפשרת לצרכן ליהנות ממחירים זולים יותר ומאפשרת שימוש חוזר או יעיל יותר במוצרים למטרות מסוימות. המוכרים נהנים מהכנסה נוספת צדדית.
בתי העסק או נותני השירותים מוצאים עצמם בפגיעה מתמשכת מפריחת סוג כלכלה זה עקב אי יכולתם לספק שמינות ברמה כל כך גבוהה ולהתחרות במחירים המוצעים, מכיוון שהם כבולים במגוון הוצאות תפעוליות ורגולטוריות שמעמיס על שולי הרווח שלהם.
מבחינת הרגולציה נוצרה בעיה שכרגע לא נראה לה פתרון, באיזו צורה מבצעים פיקוח על שירותים הניתנים בסוג זה של צריכה. רבים הטוענים כי הרגולציה רק מכבידה ומעכבת התפתחות שוק חופשי וגמיש אולם מאידך, הרגולציה מגינה על הצרכן במקרים של הטעייה ומידע חסר, מונופולי מחירים ואיכות שרות או מוצר ירודים. העבודה תתמקד בצריכה השיתופית בנושא האוכל ובמיוחד באפליקציית אוכל מובילה בעולם (אפליקציית eat with ) תוך סקירה שלה ובדיקת הבעיות המתעוררות מהבחינה הרגולטיבית לשימוש באפליקציה זאת.
כלכלה וצריכה שיתופית
כלכלה חופשית (או במונחיה האחרים כלכלת שוק, שוק חופשי) הינה כינוי לשוק אשר בו הפעילויות וההחלטות הכלכליות של אנשים לגבי העברת כספים, קנייה ומכירת טובין ושירותים, מבוצעות מרצון ולא מתוך כפייה.
מבוא
כלכלה וצריכה שיתופית
אתרי צריכה שיתופית-אפיון
אפליקציית eat with
רגולציה.
כללי
הצדקות ומטרות הרגולציה
רגולציה בתחום המזון והמסעדנות
הרגולציה בעידן כלכלת השיתוף
סיכום ומסקנות
ביבליוגרפיה