מאמר זה ניתח חמישה שווקים אשר נוצרו בצורה מלאכותית בתנאי מעבדה. זאת כדי לחקור את המשמעויות הפנימיות של מידע פנימי. משום כך נוכל לומר כי המאמר הזה באה לענות על שאלת התיאורטית אולם שאלה זו הינה בעלת השלכות יישומיות לעתיד, אם ידעו להפיק את המסקנות הנכונות לדידם של כותבי המאמר.
עורכי המחקר מציינים כי ניבוי של פעילות השוק היא פעולה מורכבת אשר לעיתים לא ממש מתאפשרת מאחר והדגמים של מודלי הבדיקה קשים והיבטים רבים שלהם שנויים במחלוקת ולא מקובלים על ידי כל החוקרים. לכן עורכי המחקר ביקשו לערוך בדיקה של השווקים בתנאי מעבדה, שהם תנאים פשוטים באופן יחסי לעומת השוק האמיתי, וכדי לספק בחינה ברורה של תבנית ניצול המידע והפצתו בתוך השוק. המחקר לא מבקש להעריך את המודלים שיבדקו במהלך המחקר כפי שהם מיושמים בשווקי ניירות הערך של ארצות הברית. הוא מבקש לקבוע את ההתאמה של מודלים שונים לחיזוי התנהגות השוק, במקרה של שווקים פשוטים בלבד, כדי להגיע להבנה של אילו מודלים יוכלו להיות מיושמים בצורה טובה ביותר, גם בשווקים מורכבים יותר.
שאלת המחקר של המאמר היא:
האם מתקבלת תוצאה יעילה ושיווי משקל של ציפיות רציונליות במסחר עם מידע פנימי?
כדי להסביר את שאלת המחקר, המאמר ערך את המבנה הבא: החלק הראשון דן בשווקים עצמם. לאחר מכן עורכי המחקר עורכים את ההשערות שלהם, לנוכח המודלים שנבדקים בניסוי. לאחר מכן ההשערות נבדקות לאור התוצאות של הניסוי.