חוסר הוודאות הכלכלי השורר כיום, גורם לרבים להיות מודאגים לגבי תעסוקתם בעתיד (Fiksenbaum, 2014). בנוסך לכך, הדרישות ממקום העבודה הופכות גבוהות וחסרות תקדים, ועובדים רבים נאבקים על מנת לתמרן ביניהן לבין תחומי האחריות האישית והמשפחתית שלהם וחווים קשיים לשלב ביניהם (Fiksenbaum, 2014 ;ויסמל-מנור, 2008). כתוצאה משילוב שני אלה, רבים מדווחים על רמות עולות של מתח וקונפליקט.
קונפליקט עבודה בית/עבודה משפחה
'קונפליקט עבודה-משפחה' (באנגלית: (WFC- Work–family conflict מהווה מוקד עניין הולך וגובר הן בספרות הפופולרית והן בספרות האקדמאית, והוא מתרחש כאשר דרישות העבודה ודרישות חיי המשפחה אינן עולות בקנה אחד אלו עם אלו במובנים מסוימים. למשל כאשר הפעילות שנעשית בתפקיד אחד נעשית קשה יותר בגלל הפעילות הנדרשת מהאדם בתפקיד השני. השינויים הדמוגרפיים בהרכב כוח העבודה (למשל זוגות אשר לשני בני הזוג ישנה קריירה בשילוב עם אחריות נוספת של טיפול בילדים או בקשישים במשפחה) יחד עם צמצומים נרחבים שנעשים על ידי תאגידים גדולים, מובילים לכך שרבים מהאנשים חווים קושי בניסיון לתמרן בין מקום העבודה לבין הבית והמשפחה (Fiksenbaum, 2014).
קונפליקט עבודה משפחה משקף הלכה למעשה את יחסי הגומלין המורכבים בין גורמים ברמת הפרט וגורמים ברמת הארגון. ברמת הפרט הגורמים הם עומס עבודה, רמת הפיקוח על עבודת העובד, תמיכת מנהל, ותמיכה ארגונית (Warner & Hausdorf, 2012) וברמת הארגון הגורמים כוללים את מאפייני התפקיד, את הזמן אותו האדם מקדיש בפועל לעבודתו או מרגיש מחויב להקדיש, ומשאבים במקום העבודה המסייעים לעובד לשלב בין תפקידיו (ארנון-לרנר וברנט, 2015).