מציאות מדומה היא סימולציה ממחושבת אשר מדמה סביבה וירטואלית באופן שנחוות ככמעט מציאותית על ידי המשתמש. באמצעות טכנולוגיה זו ניתן לבצע תמורות של ממש בתחומי רבים של החיים הזו כבר ברור לכל , אולם עולה השאלה כיצד אותה הטכנולוגיה יכולה לבוא לידי ביטוי בתחומים השונים בצורה הטובה ביותר. עבודה זו תנסה לסקור את הסוגיה הזו מנקודת המבט של תחום החינוך. הסיבה שבחרתי בתחום החינוך הוא מכיוון שהיישום של הטכנולוגיה הזו בתחום כבר החלה להתרחש במקומות שונים בעולם. בנוסף, מערכת החינוך פועלת במתכונת די דומה במהלך האחרונים לצד ניסיונות להטמיע טכנולוגיות מתקדמות שונות אשר מבקשות לשפר את תהליכי הלמידה של התלמידים בישראל.
נושא המחקר הוא ניתוח של יחסי החברה עם הטכנולוגיה במובן של יכולת מערכת החינוך להשתמש בטכנולוגיה הזו. כלומר, העבודה תנסה לבחון את השימושים האפשריים אשר ניתן להשתמש בתחום החינוך באמצעות הטכנולוגיה. שאלת המחקר תהיה, אם כן, כיצד ניתן ליישם את הטכנולוגיה של המציאות המדומה באמצעות תכניות לימודיות. כלומר אנסה לראות כיצד נעשו ניסיונות של הטמעת הטכנולוגיה הזו בעבר, וכיצד ניתן יהיה להטמיע את הטכנולוגיה הזו במערכת החינוך בעתיד. מה הם הבעיות אשר עלולות לצוץ מכן וכיצד יש לערוך את התהליך הזה בצורה הטובה והיעילה ביותר בתחום החינוך.
על מנת לענות על שאלת המחקר ראשית אתאר בקצרה את הטכנולוגיה עצמה ואת הפוטנציאל שהיא טומנת בחובה. לאחר מכן אנסה לבחון את ההטמעה של הטכנולוגיה הזו בתחום החינוך מבחינה תיאורטית, מהי היא התועלת, לדעת חוקרים אשר עסקו בכך באופן מחקרי, באותה הטכנולוגיה וכיצד ניתן להגשים את היישום שלה בפועל במערכת החינוך.
מבוא
פרק ראשון מציאות מדומה בחינוך
טכנולוגיית מציאות מדומה
הטכנולוגיה בתחום החינוך
פרק שני יישום הטכנולוגיה בעולם החינוך
תכניות לימוד בשימוש בטכנולוגייה
סכנות וביקורת כלפי יישום הטכנולוגיה בעולם החינוך
סיכום
ביבליוגרפיה