חלק ראשון- רקע תאורטי
"הגן העתידי" יאפשר לילדים ולצוות לפתח וליצור את הגן הייחודי שלהם באופן מתמיד בהתאם למציאות המשתנה, תוך אינטראקציה מיטבית בין כל השותפים..."
ארבעת עוגנים פדגוגיים בגן העתידי הם:
עוגן ביטוי אישי- ההתייחסות לילדים הגן כאזרחים, כשותפים פעילים לתכנון ויישום רעיונות בגן, מקדם עוגן זה מסוגלות אישית, מקדם רצונות שיצאו מתוך הילדים והגננות, למידה משתתפת, אני זה הגן.
עוגן יזמות ויצרנות- התייחסות לילדי הגן כיצרנים גם של תכנים לא רק של מוצרים, הגן אינו מפעל לייצור מוצר אלא מעודד יצרנות ויצירתיות.
עוגן הקהילתיות- התייחסות לילדי הגן כתורמים לקהילה, פיתוח ערבות הדדית, חמלה כלפי האחר וצרכיו, שיתוף של הקהילה במשאבי הגן (ספרים לדוגמה)
למידה במרחבי חיים- פיתוח חווית הלמידה מתוך מרחבי הגן, לאו דווקא הטבעיים, יכול להיות כל מרחב גן שיש בו משהו מיוחד ומסקרן, לכל גן יש יהלומים תרבותיים בסביבתו.
עוגנים אלו הם אינם טהורים במובן שכל עוגן תורם ומפתח גם את שאר העוגנים, חשוב להדגיש כי את עוגנים אלו יש להפעיל וליישם על ויחד עם כל צוות הגן, הילדים, הגננות, הסייעות וההורים.
יש לציין כי עוגנים פדגוגיים אלו המתוארים לעיל, ישתלבו עם מגמות ההווה והעתיד שאינם פדגוגיות אך רק בצורה כזו נצליח לשמור על עיקרון הרלוונטיות.